27.12.2013

LONGEST CHRISTMAS POST EVER


Täälläkin saatiin joulun vietot pakettiin (hehe)! Oli kyllä mielenkiintoista nähä miten täällä vietetään joulua ja miten ihmiset täällä valmistautuu kyseiseen juhlaan. Ja täytyy sanoa, että kyllä se aika lailla eroaa!

Jos vaikka ajattelee mun isäntäperheen kannalta, niin mun host-äiti ottaa joulun vakavasti. Oikeasti joulukuusi laitetaan pystyyn heti kiitospäivän jälkeen (ennen joulukuun alkua) ja siihen väsäiltiin sitten uusia rusetteja ja laitettiin kaikenlaista nauhaa ja muita ylikauniita koristeita. Kaikenlaisia keräilykristalleja tuli ihasteltua, kun host-äiti asetteli niitä oksille yksi kerrallaan. Paketit laitetaan kuusen alle ja avataan vasta joulupäivän aamuna, jouduin oottamaan!

Jotenkin tämä joulunodotus (onkohan edes yhdyssana, kielioppi menee ihan hakuseen kun täällä on) on mennyt ihan hirmunopeaan ja mulla on ollut todella hauskaa, kun oon saanut olla osa näitä valmisteluja. Joululoma alkoi perjantaina ja koulu päätettiin lukukauden loppukokeilla. Se oli lukiotyylinen koeviikko, mutta tämä oli koko lukukauden asioista kokoava koe. Kaikki olivat monivalintakokeita ja tehtävät riippuivat 40-100. Ja kyllä, matikkakin oli monivalinta. Esseitä kirjoitin noiden lisäksi hissassa ja enkussa, mutta ei kovin korkeita vaatimuksia niiden suhteen ollut, taisin suht hyvin suoriutua niistä. 

Ei tuntunut oikeelta ruveta pyytelemään lahjoja kun oman unelman toteuttamisen sain jo lahjaksi. No eihän mua kuunneltu ja en voisi kyllä olla kiitollisempi näistä, mitä olen saanut! Atlannin yli ja ali meni molempiin suuntiin ja vielä ehjänä. Ostin vain perheelle lahjat, ajattelin johonkin rajan vetää vaikka mieli teki ostaa kaikille jotain. Porukat lähetti isäntäperheelle Iittalan maljakon ja olin todella helpottunut että tuli ehjänä perille! Koominen kaava näissä mulle osoitetuissa lahjoissa onkin, että ne on joko lahjakortteja, syötävää tai koruja. Juuri tällaista pientä ihanaa, eikä paina paljoa kun pitää raahata kaikki Suomeen. Näiden korujen luulisi riittävän jo pitkälle. Syötävät oli muuten Fazer-painoitteista; salmiakkia ja suklaata. Taivas. 

Tässä viikko sitten meillä oli pienimuotoiset joulukuvaukset. Oikeastaan oikeen kunnon välineet! Host-äidin siskolla on kaikennäköistä valokuvaustarviketta että itellä leuka loksahti lattiaan ja kateellisena katselin kaikkia niitä. Laittauduttiin näteiksi ja otettiin kuvia siinä sitten koko päivä. Kyllä, siinä meni ainakin 7 tuntia päivästä ja hauskin osa vei eniten aikaa. Hauskin osa kun host-äidin siskontyttö sai hauskan joululahjan pari päivää aikaisemmin - pupuasun, joka on tuttu näky ehkä parhaimmasta jouluelokuvasta "Christmas Story". Siinä sitten kikatettiin lahjaa kun siskontyttö laittoi sen päälleen ja sitten idea kävi, että meidän pitäisi kaikkien laittaa tuo päälle ja kuvata. Samalla Photoshoppi käyntiin ja laitettiin ittemme riviin ja vaikuttaa, että oltaisiin kaikki hankittu pupuasut! Oli kyllä huippu päivä :-)

Joulupäivä päätettiin Glögillä, jonka host-perhe löysi käytyään ostoksilla ja muistivat että se on mun lemppari joulujuoma. 

I have the best host-family ever, thank you for the four months!

Ps. Tarviin niitä ehdotuksia enkkuvideopostaukseen, jos ei tuu mitään erikoisempia höpöttelen vain kaikkea mitä mun päässä on kulkenut mun vaihtovuoden aikana tähän menenssä.

6 kommenttia:

 1. Tee myday !:):) tai esittele vaikka sun huonetta tai viime aikaisia ostoksia! Mikä päivä muutes tuut takas suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo vois tehdä kun koulut taas alkaa! Kun nää mun päivät ei paljosta koostu lomalla :-D Viimeisimmistä ostoksista tein postauksen parisen viikkoa sitten, en paljoa muita olekaan ostellut ja syyskuussa tein huonepostauksen! :-)

   Lähtö käy 30. kesäkuuta

   Poista
 2. Ihana postaus<3 ja upee toi viimmenen pupu kuva! :D Ja edelliseen kommenttiin viitaten.. esittele sun huone videolla tai vaikka vähä koko taloa, olis tosi kiva nähdä :P

  VastaaPoista
 3. Hahah kiitoksia! :-D Luulen ettei videoesittelylle huoneesta ole tarvetta kun tosiaan tein postauksen huoneesta syyskuussa :-) Sitten tuohon talon esittelyyn etten mielellään näyttäisi heidän kotia, kun en halua yksityisyyttä loukata, jos ymmärrät :-) Kiitos kuitenkin ehdotuksesta!

  VastaaPoista

LOVE YOU ♥