12.5.2014

EXCHANGE & SOCIAL MEDIA

Mä ihan justiinsa tajusin että teitä on likimain 200. Totta, niitä seuraajia on kaikonnutkin, kun mä oon ollut sellainen laiskimus ja aikaansaamaton. Olin sanomassa jotain muuta tuon lisäksi, mutta tuo aikalailla kattaa koko asian juuren. 

Kun mä aloitin bloggaamisen, se oli ihan päähänpinttymä joskus yläasteen puolivälissä. En ikinä aatellut että tykkään kirjoitella ja julkaista tiedä sitten kuinka kummallista tekstiä. Kun tosiaan sellainen 15-kesäinen tytöntyllerö pääsee tietokoneen ääreen ja hänellä on vapaat kädet kirjoittaa ihan mistä vaan ja milloin vaan - se ei voi tietää muuta kuin täystuhoa. Ei sillä että häpeäisin mun aikaansaannoksiani tuolloin, eiku joo häpeä on kova. Mutta jotenkin tää kirjoittaminen vaan kolahti ja tykkään paljon siitä että saan selailla ja muistella kaikkea mitä oon saanut aikaan vuoden kuluessa ja hei, ainakin saan aikaiseksi otetttua ties minkälaisia kuvia ja muistoja halutessani jakaa ne teidän kanssa.

Vaihtariblogin luominen oli eräänlainen päähänpisto. Osittain se oli siksi, että porukat voi hengittää rauhassa ja mun ei tarvitse lähettää sähkäpostia otsikolla "elossa ollaan, edelleen" joka ilta. Eli blogin kirjoittaminen vaihtarivuoden aikana helpottaa mun sukulaisteen ja ehkä jopa kavereiden fiilistä. Mistäpäs minä tiiän kuinka moni kavereista sattuu näitä postauksia näkemään, jos ollenkaan. Eipä siinä mitään. En loukkaannu tai mitään tietenkään, oikeastaan on kivempi saada jutella kuulumisista ihan kahdestaan eikä blogin kautta. 

Blogi, Instagram, Facebook, Twitter ja mitä muita näitä nettisivuja onkaan vaikuttaa sun vaihtovuoteen ihan hirveästi. Mulla esimerkiksi on KIK, jota käytän kavereiden kanssa jutteluun, kun en ole saanut aikaiseksi käytyä FBssä niin paljoa. Ja plussa KIKin kanssa on että se toimii koulun wifillä. Käytän KIKiä myös auttamistarkoituksiin. Tykkään ihan hirveästi olla avuksi ja siksi mainitsin mun KIK-nimen aikaisemmin, saatte rohkeasti tulla ja kysyä kaikesta askarruttavasta vaihtoon liittyen! Tuo chat-sovellus ei oo ainut, jota käytän ehkä vähän liikaakin. Twitter on mun uusi addiktio, kuten myös Snapchat. Osittain tämä on niin, että käytän suurimmaksi osaksi englantia. Yritän käyttää mahdollisimman vähän suomea täällä ollessani.

En halua olla sellainen, joka yrittää saada seuraajia blogiinsa, Instaan tai minnekkään väkisin. Vaan jos joku oikeasti haluaa seurata tällaisen tättähäärän höpötyksiä, siitä vain. Mutta vaihtarivuoten ei pitäisi olla vaan ja ainoastaan blogin ympärillä, sun pitäisi ottaa naama irti tietokoneen näytöstä ja mennä ulos. Eikä suunnitella miten miellyttää seuraajia ja järjestellä ties minkälaisia erikoisjuttuja heille. En tarkoita tätä mitenkään pahalla tietenkään, mutta ettekö tekin haluaisi ottaa ilon irti täysin siemauksin tällaisesta kokemuksesta vai haluatteko vaihtovuoden olevan kuin 10kk loma? Haluatteko tosissaan muistaa vaihtovuoden siitä kun sun kaverit otti susta OOTD kuvia blogimatskuksi? En usko. Siksi välillä katson jos jonkinlaista videota tai jotain hassusti ja mietin että jäiköhän kyseinen henkilö jostain paitsi tai jotain. Hei, kaikilla on omat tapansa kokea asiat ja ehkä e on heidän tapansa ja he tietävät sen toimivan heille parhaiten. 

Täytyy myöntää että tänne kirjoittaminen on ihan hirveästi auttanut ja te mun seuraajat ootte auttanut ja kannunstanut ihan mielettömästi! Mutta jos oot menossa vaihtoon tänä vuonna tai vasta suunnitteilla, laita se tietokone pois ja mee seikkailemaan! Osallistu aktiviteetteihin, mee leffaan, mee treffeille (hehe) ja pidä hauskaa! Ja jos oot sellainen, jolla tulee koti-ikävä helposti, suosittelen etenkin heille pienimuotoista mediavieroitusta ja menemään sinne Naamakirjaan vaikka kerran viikossa. Blogin kirjoittaminen auttaa aina jos ei tiedä kenelle puhuisi tai miten laittaisi ajatukset sanoiksi. Kuitenkaan älä vie sitä blogiin panostamista liian le ja unohoda, että  vaihtovuosi ei oo vain se vuosi elämässäsi, se on elämä vuodessa.

Eli, kiitos kaikille jotka mua on tähän mennessä tukenut. Ootte ihan huippuja ja musta ette pääse eroon sitten millään kun mun vuosi täällä tulee matkansa päähän, mutta ylisuuret arvostukset niille jotka ovat on olleet ymmärtäväisiä miksen postaa joka ikinen päivä kuinka ostin Starbucksia ja tein läksyjä. Kuullaan taas ♡ 

1 kommentti:

LOVE YOU ♥