7.6.2013

VIISUMI (=kiva reissu Helsinkiin) JA MUUTA VAIHDOSTA

Puoliunessa lähettiin ajamaan kohti Helsinkiä viisumihaastatteluun. Siinä se matka meni yllättävän nopsaa ja pian majoituttiinkin ohjeissa mainittuun kahvilaan odottelemaan AFS:n tyyppejä, jotka antavat jatko-ohjeet. Itsellä meni jatko-ohjeet ihan ohi, eli kavereiden piti selittää mulle nekin. Huomatkaa toisessa kuvassa mun upea palautuskuori, millä konsulaatti postittaa viisumin ja passin takaisin mulle - yhdeksän postimerkkiä what

Itse haastattelu oli tosi nopea. Meidät pyydettiin turvatarkastukseen yksitellen, mistä jatkettiin konsulaatin koppi numero ykköseen. Ykkösessä annettiin kaikki hakemuslaput, passi ja viisumikuva ja sen jälkeen päästiin odotushuoneeseen odottamaan vuoroa koppi numero kolmoseen. Siellä pääsinkin puhumaan enkuksi, että missä koulussa tulen olemaan, mitä vanhemmat tekevät työkseen. Oikeastaan he eivät varmaan mitään niillä tiedoilla tee ja siinä kopilla tarvitsi olla korkeintaan kolme minsaa ja pääsi pois. Sitten kaupoille!
Sitten vielä lisää vaihtoon liittyvistä jutuista. Mulle tuli pari päivää sitten postia AFS:ltä ja siellä oli juttua lentoihin liittyvistä asioista, kuten matkalaukuista ja pakkaamisesta yleensä. Sain myös viralliset lentoaikataulut ja tapaamisajan silloin 8.8. AFS-porukka tapaa lentolippujen merkeissä tuolloin klo. 4.30 lentokentällä. Se tietää hauskuutta tälle neidille, joka asuu kaksi tuntia Helsingistä.

Mulle tuli muuten ensimmäinen ahdistuskohtaus. Heräsin siinä yhdeltä yöllä miettimään tätä kaikkea ja mitä haluan tehdä ennen lähtöä. Mun Jenkkihuone on jo valmistumaan päin, viisumi on hoidossa, sain osoitelaput matkalaukkuja varten (!), läksiäisten suunnittelu, tuliaiset, pakkaaminen... Kuolema. Siinä sitä sitten mietin ja mietin, kunnes jossain kolmen neljän paikkeilla nukahdin. Hysteriaa tiedossa, onko vertaistukea? Toivottavasti en oo ainut, jolla tulee tällaisia itkupotkuraivarikohtauksia hengenahdistusten kera.  

13 kommenttia:

 1. oikun mäkin pääsisin vaihtariksi.. c:

  http://myrulesare.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Jään kyllä innolla odottamaan sun matkan taittumista! Kiva blogi! c;

  ffavorite.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana ulkoasu täällä blogissa ♥

  Ois kyllä niin kiva päästä vaihtariks, mut mulle se ei vaan koskaan sopis, koska en sopeudu ku just ja just tänne pikkukylään, missä asun D:

  http://ellimaijasblog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Vautsi hei! Hieno blogi sulla :)


  http://annalottajosefina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Teksti oli helppoo luettavaa, hyvä idea tällä sun blogilla!
  Kattelin muita postauksiakin, oot tosi kaunis! ;o
  http://tavoitteena-mahdottomuus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Noi fiilikset on mulle niiin tuttui, eilenki itkin vaan koko illan kaverin kanssa :/
  www.outinusa.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. kiva blogi sulla (-:
  http://neeaolga.blogspot.com

  VastaaPoista
 8. hahah muistan mun lähön. pakkasin edeltävänä päivänä ja tuntu että vasta siinä vikaa kertaa huonetta kattoessa tajusin mitä oon tekemässä. itku kurkussa, mutta hymyssä suin ja avoimin mielin matkaa! ei kantsi turhaa stressailla.

  tuntuu et enemmän muo jännittää nyt takas tulo, ku en tiiä koska nään näitä ihmisiä taas uudestaa.

  VastaaPoista
 9. Epistä kun lähet vaihtoon! :D Ja hei mistä kännykkään saa noita pidikkeitä? Tommonen on varmaan tosi kätevä! :D

  http://jaljubljutebjat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. hei luen sun sitä aidosti blogia! pitääpä ihmeessä liittyä tähänkin:--) varmasti upeeta lähtee vaihtoon:---)!

  http://dreamon-annika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. miten toi viisumi juttu tuolla menee? :D tarviiko sen vaan jos lähtee pidemääksi aikaa, vai osaatko sanoa että jos vaikka matkustaa 2 viikoksi? tai miten tuo viisumi juttu ylipäätään menee kiinnostaisi tietää:)

  http://meandmylittlethings.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. ihana se sun edellinen blogi, ja tääki on varmaa yhtä ihana! tää ulkoasuki on niin tähän aiheeseen sopiva:) oot muuten tosi kaunis<3

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana ulkoasu tällä sun blogillas, tykkääntykkääntykkään! ♥ Ja sulla on tosi kiva kirjotustyyli ja ihania noi kuvatki :)


  hannapauliinna.blogspot.fi

  VastaaPoista

LOVE YOU ♥