19.4.2014

PWSH-HOME OF THE WOLVES

Okei sain viime postaukseen kysymyksiä anonyymiltä mun koulusta täällä. Kummaa kun en oo hirveesti siitä sen enempää höpöttänyt! Mutta tosiaan tämä kyseinen anonyymi kyseli millainen toi mun koulu, millaista Planossa yleisesti on oleskella ja tietty kaikista tärkein - shoppailumahdollisuudet.
Mä siis opiskelen Plano West Senior High:ssa. Tämä on todella lähellä Plano East High:ta ja Plano Senior High:ta. Nämä kolme koulua on näitä "Suomi-Ruotsi" rivalry-kouluja, eli etenkin nämä koulut täytyy voittaa, muulla ei väliä! East ja West tavallaan tulee yhteen, koska toi Plano on yhteinen "vihollinen" :-D Sitten mun koulun värit on musta, sininen ja valkoinen. Ite oon sitä mieltä, että on parhaimpia väriyhdistelmiä, kun ajattelee joillakin olevan sinapinkeltainen ja vihreä! Värien lisäksi meidän koulun maskotti on Wolf, mutta tänä vuonna meillä ei oo sitä puvussa hyppivää tyyppiä, harmi. Niin joo ja sitten rivalry-kouluilla on Wildcat ja Panther. 
Sitten kouluhenki on ihan mielettömän hyvä. Täällä ajetaan neljä tuntia vaan ja ainostaan kannustamaan koripallojoukkuetta! Ja tätä kohotetaan maalaamalla koulun väreillä ja laittamaan kuvia maskotista jne. Täällä oikeesti ollaan kun yhtä perhettä, jos näin voi sanoa :-D Yhtä laumaa siis.

Mun koulussa on n. 2700 oppilasta. Ja kun täällä kouluissa on neljä luokka-astetta (freshman, sphomore, junior, senior) niin mun koulu on Senior High, eli meillä vaan ja ainoastaan junioreja ja senioreja. Eli kuvitelkaas, 2700 oppilasta ja vain kaksi ikäluokkaa :-D Tässä kesti ylikauan tottua, hirveä ihmismäärä ja hirveän kokoinen koulu! Täällä Planossa kaikissa kouluissa on tosi paljon oppilaita, niin koulujen kokojen täytyy olla sen mukaiset. Meillä on rakennuksia A:sta G:hen.
Oon tykännyt mun koulusta tosi paljon, mutta muutamia huonojakin puolia tietty löytyy. Mun koulu on USAn parhaimpien koulujen joukossa ja siksi täällä on tosi isot vaatimukset oppilailta. Tämä on syy miksi en voi olla seniori, koska he ei halua että sekoitan heidän tuloksia mihinkään suuntaan. Ennen kuin tulin tänne, he katsoivat mun todistuksen tosi tarkkaan ennen kuin he voivat päästää mut siihen kouluun. Jos mun numerot ois ollut liian alhaiset, en olisi päässyt opiskelemaan Westiin. 
En oo varma millaista muissa kouluissa tai osavaltioissa, mutta Facebook on aikalailla kuollut. Siellä raapustelee vaan nuorien vanhemmat jne ja kaikki on siirtynyt Twitteriin, Instagramiin ja Snapchattiin. Ja siksi mun Facebookkiin päivitys on enimmäkseen siirtynyt Instan kuvien jakamiseen myöskin sinne. Yritys on ollut kova, kun oon yrittänyt saada muita rekisteröimään ittensä Twitteriin, mutta ei oo vielä onnistunut! #TwitterToFinlandMovement

Yleisesti kaikki nää koulut on tosi turvallisia jne. Täällä on järjestyksenpitäjiä kulkemassa ympäri aluetta, useimmiten ruokalassa. Yks viikko täällä oli 4 tappelua kahden päivän sisään, puolessa oli kyse huumeista. Huumeet on aika iso juttu täällä. Kuulen tai nään melkein joka päivä jonkun juttelevan, antavan tai vaikutuksen alaisena. Plano oikeastaan taisi olla jossain vaiheessa joku tunnettu huumekaupunki, en tiiä. Mutta ei oo tarkotus pelotella eikä mitään, kunhan pitää silmät auki eikä ota arpaa niiden henkilöiden joiden tietää olevan mukanan näissä meiningeissä :-)
Plano kaupunkina on tosi mukava ja kaikki on tosi lähellä, Dallasiinkaan ei aja mitenkään kauan! Täällä tosiaan on kaksikin ostoskeskusta ihan vieressä, toinen vähän isompi ja toinen pienempi. Hyvät urheilumahdollisuudetkin, jos joku sellaisesta hullunpuuhasta tykkää. Itseä ei hirveesti kiinnosta. Nää kaikki paikat lähellä, mutta se enimmäkseen tarkoittaa ajamista. Täällä ajetaan kaikkialle, kun kaikki saa ajaa 16-vuotiaana. Eli suosittelen kaveroimaan ihmisten kanssa, joilla on auto - kyyti ainakin on tiedossa, satoi tai paistoi! Yleensä kyllä toi aurinko paistaa. Nyt viikkojen ajan oon hyppinyt hameissa ja t-paidoissa. Sisätiloissa kyllä tulee ilmastoinnin takia tosi kylmä, niin suosittelen tuomaan jonkun pitkähihaisen kouluun!

Mutta tosiaan tuollainen on mun koulu. Osa kuvista on mun ja osan löysin Googlen ihmemaasta. Toivottavasti tykkäsitte,  seuraava postaus onkin sitten kuulumisia ja vähän infoa mitä kaikkea tulee tapahtumaan lähiaikoina :-)

2 kommenttia:

  1. Hei sulla on ollut ihan älyttömän hyviä vlogeja, ja oottelen innolla uusia videoita! Pystysitkö tekemään videot missä esittelet sun koulua ja sitten niitä kauppakeskuksia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei oo ihan luontevaa kävellä kamera tanassa, mutta voin joku päivä kokeilla! Kiitos hirmuisesti :-)

      Poista

LOVE YOU ♥